Մաթեմատիկա

28.02.2017թ.

28.02.2017թ.
Հարցերի քննարկում:
Վերանայում ենք ինքնաստուգում 2-ը:
1.Լուծում ենք խնդիրներ  մաթեմատիկական ֆլեշմոբից/առաջին խնդիրը/:

  1.  4+3+2=9
    2.Քանի բաժանարար ունի թիվը, նշիր դրանք`
    15,-1,  3,  5,  15-4                               
  2. 24, -1,  4,  6,  12,  24-5                           
  3. 50, -1,  5,  10,  25,   50-5                           
  4. 23,-1,  23-2
  5. 19,-1,  8,  19-3
  6. 39,-1,  39-2
  7. 16,-1,  4,  8,  16-4
  8. 81-1,   9,  81-3

3.Նշիր տրված թվերի բազմապատիկները/գոնե երեք հատ/:
100,-20,  70,  54,  35…

26,-5,  100,  61,  83…

41,-45,  97,  66,  18…

10001,-657,  42,  76,  94…

20,-34,  51,  75,  95…

75,-43,  56,  38,  48…

4. Կարող ես նշել այնպիսի թվեր/5 հատ/, որոնք  ունենան ճիշտ երկու
/ երկուսից ոչ ավել/  բաժանարար:

39,  23,  2,  54,  74: 

5. Գրիր 10-ի բոլոր բաժանարարները:
     Նշիր25-ի բոլոր բաժանարարները:
Նշիր այնպիսի բաժանարար, որն  հանդիսանում է և’ 10-ի  բաժանարար, և’ 25-ի:

10-1,  2,  5,  10-4: 
25-1,  5,   25-3: 
6.Գտիր   5769  թիվը  100-ի   բաժանելիս  ստացված  մնացորդը:

69 մն:

7.Քանի՞ մետր է 2կմ  300մ-ը:

2300մ:

Լրացուցիչ:

  Փակագծերն  այնպես դիր,  որ  ստացվի  ճիշտ   հավասարություն:

 

                      34 — 3400  :  (75+  25) = 0 

  34 — 3400  :  (75+  25 )= 3400  :100=34-34=0

Русский

Легенда о Астре

Астра — в переводе с греческого означает «звезда».

Древняя легенда говорит о том, что астра выросла из пылинки, упавшей со звезды. Уже в Древней Греции люди были знакомы с созвездием Девы, которое ассоциировалось с богиней любви Афродитой. Согласно древнегреческому мифу астра возникла из космической пыли, когда Дева смотрела с неба и плакала. Для древних греков астра символизировала любовь.

Существует поверье, что если ночью стать среди астр и внимательно прислушаться, то можно услышать легкое перешептывание: это астры ведут нескончаемый разговор со своими сестрами-звездами.

Есть еще одна легенда появления астр на земле: два даосских монаха решили отправиться к звездам. Долго шли они по колючему лесу. Пробирались сквозь заросли можжевельника. Поднимались по едва заметным горным тропам. Скользили по снежным ледникам. Пока не достигли вершины самой высокой горы Алтая. Но, дойдя до вершины, они увидели, что звезды все так же высоко в небе и не стали ближе. Долог был путь назад. У монахов не осталось ни пищи, ни воды, они в кровь ободрали тело, порвали одежду. Почти без сил спустились они с гор, и вышли на прекрасный луг, где протекал чистый ручей и росли чудесные цветы. “Посмотри, — сказал один из монахов, — мы проделали такой тяжелый путь, чтобы увидеть красоту звезд на небе, а они, оказывается, живут здесь, на земле”. Они выкопали и принесли несколько растений в монастырь и стали разводить эти цветы, назвав их астрами, что на латыни значит — звезды.

В Китае астры символизируют красоту, точность, элегантность, очарование и скромность.

Для венгров этот цветок ассоциируется с осенью, поэтому в Венгрии астру называют «осенней розой». В древние времена люди верили, что если в костер бросить несколько листьев астры, то дым от этого костра способен изгнать змей.

Цветок астры является символом женщин, рожденных под астрологическим знаком Девы. Астра — символ грусти. Этот цветок считался подарком человеку от богов, его оберег, амулет, частица его далекой звезды. Поэтому символизируемая им грусть, это грусть по утраченному раю, по невозможности подняться в небо.

 

aster4                 Картинки по запросу астра цветок

 

 

Картинки по запросу астра цветок                 Картинки по запросу астра цветок

Մաթեմատիկա

Տնային Աշխատանք մաթեմատիկայի Ֆլեշմոբից խնդիրներ:

24.02.2017թ.
Պարապմունք 21.
Լուծում ենք խնդիրներ մաթ. ֆլեշմոբից:
Քննարկում ենք Ինքնաստուգում 2.-ը:

 1.  Դասը սկսվեց 10: 40ր  և տևեց 90 րոպե: Ե՞րբ ավարտվեց դասը:
Լուծում:
10: 40ր+ 90=12:10ր.
Պատ.    12:10ր.
2.   Թվային հաջորդականությունը կազմված է հետևյալ կանոնով. Առաջին անդամը 1 է, երկրորդ  անդամից սկսած յուրաքանչյուր անդամը հավասար է իր նախորդ թվի  և 2 թվի գումարի կրկնապատիկին: Գրիր այդ հաջորդականության չորրորդ անդամը:
Լուծում:
1,  6,  16,  36
 
3.
324-ին գումարիր 17 և 6 թվերի արտադրյալը:
324×6=1944
1944+17=1961
Պատ.  1961:
4.Մեկ պատուհանը ներկելու համար պետք է 200 գ ներկ: 3 կգ ներկով քանի՞ պատուհան կներկեն:
1) 3000:200=15(Պատուհան)

Պատ.  3կգ-15  պատուհան:

5.Երկնիշ թվի թվանշանների գումարը 15 է: Այս պայմանին բավարարող քանի՞ երկնիշ թիվ կա:
1) 78,  87, 96:
Պատ. 3  թիվ-78,  87, 96:
 
 6.  Ուղղանկյան մի կողմի երկարությունը 20սմ է, իսկ մյուս կողմինը՝ 8սմ: Գտիր այն քառակուսու կողմի երկարությունը, որի պարագիծը հավսարար է այդ ուղղանկյան պարագծին:
Լուծում:
1)    20×2+8×2=56սմ.
2)   56:4=14սմ.
Պատ.  14սմ-է  քառակուսու  կողմը:
Լրացուցիչ:
 
7. Համակարգչային խաղի առաջին մակարդակը անցնելու համար Գագիկին պետք է եղավ 4 րոպե 38 վայրկյան: Երկրորդ մակարդակը անցնելու համար 45 վայրկյան ավելի ծախսեց: Գագիկին որքա՞ն ժամանակ պետք եղավ երրորդ մակարդակ հասնելու համար:
Լուծում:
1)  4ր. 38վ+45վ=5ր.  23վ:
Պատ.  5ր.  23վ. — պետք  եղավ  Գագիկին  անցնել  երրորդ  մակարդակ:
English

Homework

  1. That’s the new teacher. We don’t like  her. 
  2. Close your book and listen to  me.
    score
  3. You love him. Does he love   you? 
  4. We go for a run every day. Come with   us 
  5. They’re new students. I don’t know  them 
  6. He’s Julie’s ex-boyfriend. She hates  him 

    score

1. Listen to him! He  is  singing.

2. These tourists can’t speak French. Help  them!

3. Don’t talk to  me!  I  am  working.

4. Does  she  like  her  new  teacher?

5. Do you want to come with   us?

6. Look at  her!  She  is  dancing.

7. I’m looking for my children. Where are  they?

8. My sister and I are going to play football. Come with  us!

9. I have never seen your car. What colour is  it?

10. Your father is talking to you. Listen to  him!

11. Mary lives with her parents. She doesn’t want to leave  them.

.

 

Մաթեմատիկա, Ինքնաստուգում

Ինքնաստուգում 3.

23.02.2017թ.
Պարապմունք 20:
Ինքնաստուգում 2.

1.Գրիր թվեր, որոնք 5-Ի բաժանելիս, ստացվում է 1 մնացորդ:

6, 11,  26,  16,  21,  31,  36,  46:

2. Թիվը 10_ի բաժանելիս, ինչ մնացորդներ կարող ես ստանալ:

1-9-մն.:

3. Հաշվիր քանրոդը և մնացորդը, ստուգիր որևէ օրինակ:

123:100=1(23մն.)

Ստ.  100×1+23=123

24:10=2(4մն.)
2001:1000=2(1մն.)
45089:10=4508(9մն.)
2567:100=25(67մն.)

4.Հայկը 3 կգ նարինջի համար վճարեց 9000 դրամ:
Որքան պետք է վճարի 350 գ նարինջ  գնելու համար:

Լուծում:

  1. 9000:3000=3կգ.( 1կգ. նարինջ)
  2. 3×350=1050գ      Պատ.  1050գ.  նարինջ:

      5.  324-ին գումարիր 17 և 6 թվերի արտադրյալը: 
    324+17=341×6=2046

  3. 6.Հաշվիր հարմար եղանակով`
    2կգ240գ+ 18կգ900գ=20կգ. 1.140գ.
2   24 ց50 կգ-2ց60կգ=21ց. 90կգ.
   7.     Ուղղանկյան կողմերից մեկը 23 սմ է, մյուսը՝ 17 սմ: Գտիր այդ ուղղանկյան պարագիծը և մակերեսը:
Լուծում:
1)S= 23×17=391սմ.  2
2)P=23×2+17×2=46+34=80սմ.
Պատ.  S=391սմ. 2   P=80սմ. 
   8.      Աշխատանքը տեղադրիր բլոգում:
Բնագիտություն

Առաջադրանք


Մաթեմատիկա

21.02.2017թ. Պարապմունք 18:

երրորդ ուսումնական շրջան

21.02.2017թ.

Պարապմունք 18:

Հարցերի քննարկում:

1.Գրի’ր թվեր, որոնք 7-ի բաժանելիս ստացվում է 2 մնացորդ:

23,  16,  51,  65,  30,    37,  44,  58:
2.Գրի’ր թվեր, որոնք բաժանվում են 10-ի, այդ թվերի մասին ինչ կարող ես ասել:

10,  20,   30,  40,  50,  60,  70,  80,  90,   100…
3.Աշխատանք գրքից` 595 ա, բ, 602,608,610 

Լրացուցիչ: Համար` 603:

Ar.602

4j.   10r.+12j.  20r=16j.   30r.+2j.   35  r.=19j.  5r.

Dexin-16j.   30r.

Kanach-19j.    5r.

Ar.  608 (b)

8kg.   650g+6kg.   350g.=15kg.

5kg.  870g.+7kg.  430g.=12kg.  15010g.

 

Ar.  610

A)   180r=10.800j                        200t=2d.

190r=11.400j.  190r.                  318t=4d.  318t.

360v.=21.600r.                         480j=11.720 or.

400v.=24.000r.  400v.            520j=12.480 or.  520j.

 

Ar.

 

 

 

 

Հայրենագիտություն

Աքլորակռիվ

Աքլորակռիվ ( Աջ ձեռքով մեջքի կողմից բռնում են ծալված ձախ ոտքը և թռչկոտելով աջ ոտքի վրա` ուսով այնքան են իրար թեթևակի խփում, մինչև խաղացողներից մեկը վայր է ընկնում, պարտվում):Գոմշակռիվ (Խաղացողները չորեքթաթ իրար հրում են ուսերով: Նույնը կատարում են կանգնած: Խաղում են կատակով` աշխատելով չպարտվել):

Մաթեմատիկա

Հարցերի քննարկում:

Հարցերի քննարկում:
Թեմա` Բաժանում մնացորդով:
Առաջադրանք 1.
Թիվը բաժանելով  10-ի`
ա/ Ինչ մնացորդ կարող ես ստանալ`  1-9 :
բ/ Ամենամեծ  մնացորդը կլինի` 9 , բեր օրինակ:
գ/ Ամենափոքր մնացորը կլինի` 1 , բեր օրինակ:

Աշխատանք գրքից, համար` 554,  555, 557

 

Վարժ. 554

Ա.  12:1=12                    12:3=4                         12:5=2(2մն.)

Ստ.  1×12=12          Ստ.  4×3=12               Ստ.  2×5+2=12

 

12:2=6                       12:4=3                           12:6=2

Ստ.  6×2=12              Ստ.  3×4=12                Ստ.  6×2=12

 

Բ.

3:3=1                              5:3=1(2մն.)                 7:3=2(1մն.)         

Ստ.  1×3=3                    Ստ.  3×1+2=5            Ստ.  3×2+1=7

 

4:3=1(1մն)                         6:3=2                           8:3=2(2մն.)                   

Ստ.  1×3+14                    Ստ.  2×3=6                   Ստ.  3×2+2=8

 

Վարժ.  555

Ա.    72:3=24                 835:4=208(3մն.)

Ստ.   24×3=72             Ստ.  208×4+3=835

 

82:3=27(1մն.)               820:4=205

Ստ.  27×3+1=82           Ստ.  205×4=820

 

Բ.   95:5=19                          534:6=89

Ստ.  19×5=95                       Ստ.  89×6=534

 

132:5=26(2մն.)                      940:6=156(4մն.)

Ստ.  26×5+2=132                  156×6+4=940

 

Վարժ.   557

 Ա.  15km.  620m.-8km.  900m=6720m.

15620m —  8900m=6720m.

 

120m,  45sm.-15m.  80sm.=10465sm.

12.045sm.-1580sm=10m  465sm

 

Բ.   24t.  300kg.-6t.  450kg.= 15.850kg.

24.300kg.-6450kg.=15.850kg.

 

12c.  36kg.-8c.  46kg.=3c.  90kg.

1236kg.-846kg.=390kg.